Gemakkelijk te installeren, in bedrijf te stellen en te bedienen

Vermindert de bedrijfskosten

Verhoogt de energie-efficiëntie in verwarmings- en koelsystemen

NoXygen® C625

Energieverlies, corrosie en geluidsproblemen worden voornamelijk veroorzaakt door een te hoog gasgehalte in de systeemvloeistof. TTM NoXygen® vacuümontgassers verwijderen zowel vrije als gebonden gassen met een hoog vacuüm tot 0,9 bar. Door het hoge vacuüm gaat het water koken, waardoor de lucht uit de systeemvloeistof verdwijnt.


Aangepast voor appartementsgebouwen en kleinere systemen:

 • Systemen tot 25 m3 of ongeveer 200 appartementen
 • Maximale systeemdruk 2,5 bar of ongeveer 6 verdiepingen hoog gebouw.

TTM NoXygen® verwijdert vrije en gebonden lucht uit de systeemvloeistof, waardoor het vermogen om energie op te vangen en af te geven toeneemt. Een systeemvloeistof zonder lucht zorgt voor een hoog thermisch comfort, minder storingen en een langere levensduur van het verwarmings-, koel- of terugwinningssysteem, wat resulteert in lagere exploitatie- en onderhoudskosten.


TTM NoXygen® kan zowel in bestaande als in nieuwe systemen worden geïnstalleerd.

TTM NoXygen® is milieuvriendelijk beoordeeld.


Installatievoordelen:

 • Eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te controleren
 • Kan worden geïnstalleerd in zowel kleine als grote systemen
 • Snelle ontgassing


Operationele voordelen:

 • Vermindert de bedrijfskosten
 • Voorkomt corrosie van systeemcomponenten
 • Geen noodzaak om radiatoren te ontluchten
 • Verhoogt de energie-efficiëntie van verwarmings- en
  en koelsystemen
 • Minimaliseert geluidsproblemen in verwarmings- en koelsystemen
 • Maakt een stabiele en eenvoudige afstelling mogelijk
 • Verwijdert gassen uit de systeemvloeistof
 • Voorkomt degradatie van koelvloeistoffen

TTM NoXygen® verwijdert ingesloten en vrije gassen in verwarmings-, warmteterugwinnings- of koelsystemen door de systeemdruk te verlagen tot -0,9 bar. Gebonden gassen in de systeemvloeistof komen onder hoge druk vrij en vormen vrije gasbellen, die vervolgens kunnen worden afgevoerd. De ontgassing vindt plaats onafhankelijk van de bestaande systeemdruk of mediumtemperatuur.

 

Wanneer TTM NoXygen® voor het eerst wordt geïnstalleerd, start het apparaat automatisch in de snelontgassingsmodus. Dit betekent dat
de TTM NoXygen® het gasgehalte in het systeem snel verlaagt en vervolgens, nadat de gassen zijn verwijderd, overschakelt naar
onderhoudsontgassing.

 

De vacuümontgasser is ontworpen voor permanente installatie om het systeem langdurig vrij te houden van vrije en gebonden gassen. Na afloop van het proces zal het gasgehalte in het systeem geleidelijk toenemen, aangezien geen enkel vloeibaar systeem volledig diffusiedicht is. Als het systeem ooit van systeemvloeistof moet worden ontdaan, wordt het nieuwe gas efficiënt ontgast via de snelle ontgassingsmodus van het apparaat.

 

Het duurt ongeveer 2 weken om 5 m3 systeemvloeistof te ontgassen als het systeem eerder is ontlucht en in goede staat verkeert. Glycolsystemen doen er tot 4 keer langer over dan het ontgassen van water. TTM NoXygen® is geschikt voor systeemvolumes van 0,5 – 25 m3. Wanneer het systeemvolume groter is dan 25 m3 of wanneer een snellere ontgassing gewenst is, kan de TTM NoXygen® in serie worden aangesloten in de retourstroom van het spruitstuk.

Het doel van vloeistofbehandeling door vacuümontgassing is het gasgehalte zodanig te verlagen dat de corrosie stopt en de systeemvloeistof zijn optimale energiedragende eigenschappen terugkrijgt.

Naam:Specificatie:
Min. – Max. systeemdruk bij aansluitpunt+0,8 – +2,5 bar
Mediatemperatuur:0 – +60°C
Omgevingstemperatuur:0 – +40°C
Capaciteit, ontgaste vloeistofMin. 100 l/h
Vacuümcapaciteit tijdens ontgassenDown to -0,9
Drukklasse:PN 15
Toegestane vloeistoffen:Water and deionised water –
Propylene/ethylene glycol max. 10 vol%
Ethanol <sup>1<sup> less than 30 vol%
Elektrische gegevens / spanning:1~230 V, 50 Hz, stekker
Externe zekering:10 A
Nominale vermogen:0,5 kW
Nominale:3 A
Energieverbruik25 kWh/year 2
Aansluiting op DUC:Wisselend potentiaalvrij contact
Maximale belasting:24 V, 1,0 A
Beschermingsklasse:IP44
Geluidsniveau:58 dB
Gewicht:19 kg
Artikel nummer:515108

1) Zorg bij het ontgassen van ethanol voor een goede ventilatie van de ruimte.
2) Gebruik met 30 dagen snelle ontgassing resulteert in een energieverbruik van 80 kWh het eerste jaar.

TTM NoXygen® kan worden geïnstalleerd
in storingsgevoelige omgevingen zoals:
ziekenhuizen, kantoren en industrieën.

Slide
TTM MAG 54

TTM MAG 54 is een efficiënte magnetietvanger gecombineerd met een deeltjesfilter. Het apparaat is primair bedoeld om samen met de TTM NoXygen® vacuuümontgassers te worden geïnstalleerd.

Slide
TTM MAG 76

Magnetietvanger met korffilter. Bedoeld om te installeren met TTM NoXygen® maar kan ook gebruikt worden in minder vervuilde systemen zonder ontgassing. Beschermt de ontgasser en verlengt de levensduur van het systeem.

Slide
TTM-OFFSET

TTM OFFSET is een expansievat dat samen met NoXygen® wordt gebruikt in verwarmings-, koel- en WTW systemen die gevoelig zijn voor drukvariaties, b.v. systeem met pompuitbreiding.

Slide
TTM aansluitslang

TTM Aansluitslang
TTM-aansluitslang is een glycolbestendige verbindingsslang die een staalgewonden EPDM-slang is die geschikt is voor drukken tot 10 bar.
TTM Aansluitslang 1000 DN15
Lengte: 1 m
Art.nr.: 505433
TTM Aansluitslang 1500 DN15
Lengte: 1,5 m
Art.nr.: 505440

Slide
Simonsland in Borås

Wanneer Kanico een nieuwe wijk in Borås ontwikkelt, is TTM verantwoordelijk voor de shuntgroepen in de HVAC-systemen. Het gebied heet Simonsland en omvat 60.000 vierkante meter aan gebouwen.

Slide
Operagebouw Kopenhagen

Het Operahuis van Kopenhagen heeft een oppervlakte van 41.000 vierkante meter, 14 verdiepingen, met 6 podia, een hoofdpodium voor ongeveer 1.500 toeschouwers en 5 podia voor repetities en voorbereidingen.

Slide
Kantoorgebouw in Solna

NCC bouwt zijn nieuwe hoofdkantoor op Järva Krog in Solna. Het nieuwe hoofdkantoor zal strategisch gelegen zijn op een gemakkelijk bereikbare locatie dicht bij de E4-snelweg.