White design block

Gemakkelijk te installeren, in bedrijf te stellen en te bedienen

Voorzien van automatische waterbijvulling

Verhoogt de energie-efficiëntie in verwarmings- en koelsystemen

TTM MAG 250

TTM MAG Magnetiet-, lucht- en deeltjesscheiding

TTM MAG is onze serie voor het scheiden van magnetiet, lucht en deeltjes uit systeemvloeistof in verwarmings- en koelsystemen.

Magnetiet komt voor in door corrosie aangetaste vloeistofsystemen waar zuurstof aanwezig is in de systeemvloeistof en kan verwoestend zijn voor systeemcomponenten zoals pompen en kleppen. Pompen lopen vast of beginnen te lekken nadat het magnetiet is versleten, kapotte asafdichtingen en kleppen met fijne kanalen verstopt zijn. Magnetiet-, lucht- en deeltjesscheiding is een belangrijk onderdeel van de TTM vloeistofbehandeling – Noxa water!

Groot systeemfilter dat magnetiet verwijdert

Systeemfilter TTM MAG 250 met pomp is bedoeld voor verwarmings- of koelsystemen, waarbij de systeemvloeistof sterk vervuild is door magnetiet en vuil. De apparatuur kan worden geïnstalleerd voor permanent of tijdelijk gebruik. TTM MAG 250 behandelt een deelstroom en heeft geen invloed op de druk of stroming in het systeem. De TTM MAG 250 wordt standaard geleverd met een filterzak met een maaswijdte van 1 micron. Andere typen filterzakken kunnen op aanvraag geleverd worden.

TTM MAG 250 verwijdert effectief magnetiet en vuil uit de systeemvloeistof, wat betekent:
  • Minder operationele onderbrekingen

Magnetiet verstopt kleppen, pompen of andere apparatuur en helpt ze voortijdig vast te lopen, zelfs als ze zijn uitgeschakeld.

  • Langere levensduur van het systeem
Art.nr. 506317

Installatie

Houd er ook rekening mee dat de magneet elektronische apparatuur en pacemakers kan storen.

TTM MAG 250 wordt met TTM flexibele slangen aangesloten op de retourleiding van het systeem. Aan de onderzijde van de leiding zijn twee omleidingen met kogelkranen met een minimale afmeting DN20 en een onderlinge afstand van minimaal 500 mm gemonteerd. De aansluitingen op de TTM MAG 250 zijn R25 binnendraad.    
  • Sluit een TTM flexibele slang  (1) van de eerste aftakking aan op de pomp (inlaat van het systeem).
  • Sluit een TTM flexibele slang  (2)  slang van de andere aftakking aan op de filtercontainer (retour naar systeem).
  • Open de drie afsluiters  (3) en wacht tot alle lucht in de filtercontainer door de bovenste ontluchting  (4)  is geëvacueerd .
  • Start de pomp.
  • Bij sterk vervuilde systemen raden wij aan om al na enkele dagen toezicht te houden.
Opmerking:De schroefdraad van de klemring moet één keer per jaar of elke keer dat het filter wordt geopend, worden gesmeerd met koperpasta / siliconenvet.
NaamSpecificatie
Art.no.:

506317

Standaard systeemdruk, totale druk op het aansluitpunt, max.10 bar
Breedte x lengte x hoogte (mm)400 x 450 x 650
Mediatemperatuur0 – + 60 ° C
Drukklasse:PN 10
Toegestane vloeistoffenWater, glycolen, alcoholen, gedemineraliseerd water
Magneetelement:Ø25 x 200mm
Magnetische intensiteit:12000GS
Aansluitingsdimensie:R25, inv.
Externe zekering:10 A
Eldata:1 ~ 230 V, 50 Hz
Externe zekering:10 A
Nominaal vermogen:0,51 kW
Spanning1 ~ 230V, 50Hz, stekker
Nominale stroom2.34 A
BeschermingsklasseIP44
Gewicht27 kg
Slide

De zakkenfilter is uitgerust met een hefhandvat om vervanging te vereenvoudigen. DHet filterzak is verkrijgbaar met een maaswijdte van 1micron. De frequentie waarmee het filter moet worden vervangen, wordt bepaald door hoe vuil de systeemvloeistof is.

Slide
TTM Connection hose

The TTM Connection hose is a Butyl hose with stainless steel braiding and internally-threaded connections classified for pressures up to 10 bar.

Slide
TTM FiltrX Transport trolley

Versatile transport trolley that simplifies transportation of TTM FiltrX system filters.

Slide
Simonsland in Borås

Wanneer Kanico een nieuwe wijk in Borås ontwikkelt, is TTM verantwoordelijk voor de shuntgroepen in de HVAC-systemen. Het gebied heet Simonsland en omvat 60.000 vierkante meter aan gebouwen.

Slide
Operagebouw Kopenhagen

Het Operahuis van Kopenhagen heeft een oppervlakte van 41.000 vierkante meter, 14 verdiepingen, met 6 podia, een hoofdpodium voor ongeveer 1.500 toeschouwers en 5 podia voor repetities en voorbereidingen.

Slide
Kantoorgebouw in Solna

NCC bouwt zijn nieuwe hoofdkantoor op Järva Krog in Solna. Het nieuwe hoofdkantoor zal strategisch gelegen zijn op een gemakkelijk bereikbare locatie dicht bij de E4-snelweg.